Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Последно от блога

Рецепта: Шоко-паста с тахан от Бял трън

Кой не обича сладко? wink

Да, има и такива хора, но дори и те ще си признаят, че отвреме навреме им се дояжда нещо сладичко. Лошото при сладкото е, че почти винаги е свързано с доста добавена захар, а знаем че тя не е особено полезна. 

Сладко и без добавена захар? Да, има такава възможност. 
Сладко, което детоксикира организма и набавя нужни витамини и минерали? Да, и това е възможно. 
Ами сладичко хапване, с което едновременно си подпомагате чернодробните функции? Имаме точната рецепта за вас. 

Представямe ви една много лесна рецепта за шоко-паста с тахан от Бял трън. 

Но преди това малко повече за таханът от Бял трън - балсам за черен дроб - така биха го нарекли, тези които са го пробвали. 

Таханът е съчетание от масло и фино смляно семе Бял трън и е напълно натурален продукт. Като такова съчетание, той притежава свойствата на маслото и брашното от Бял трън в едно. А именно - набавя ни нужните Омега 3,6,7,9 и вит. Е, като в същото време съдържа силимарин. Силимаринът е активната съставка на Белия трън (в семената), която подпомага регенерацията на чернодробните клетки и има силно детоксикиращо действие.

Без повече да ви бавим, нека преминем към самата рецепта. 

 

Ще ви трябват: 

  • 100г тахан от Бял трън
  • 100г лешник
  • 50г фурми
  • 20г какао
  • 225мл растително мляко

 

Слагаме фурмите, таханът, какаото и млякото в блендер. След като ги миксираме, добавяме предварително запечените, за около 10мин., топли лешници. Миксираме отново до получаването на хомогенна смес. 

Остава да се насладим! heart

А това, което остане може да се съхрани в бурканче и в хладилник до няколко дни.