Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Как да поръчам Масло от Бял трън?

Има няколко начина, по които може да поръчате.
    • Обадете се на телефон +359 88 7566133
    •  Пратете поръчката си на лично съобщение в нашата фейсбук страница, като заедно с поръчката оставите име, телефонен номер и адрес за доставка.
www.facebook.com/maslootbyaltran
    • Или поръчайте през онлайн магазина в сайта ни.

Работим с куриерски фирми.

•    ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА за доставка с куриерска фирма „ЕКОНТ“ за всички наши клиенти! 
•    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчка над 100 лв.

Белият трън е единствената билка призната от медицината за натурален хепатопротектор. Приема на продукти от билката Бял трън влияе благоприятно и лечебно при чернодробни, жлъчни и други видове заболявания. 

Филтрираното масло съдържа витамини и минерали, Омега 3,6,7,9, и е чудесен заместител на всички нерафинирани олиа в ежедневието ни. Има остатъчни следи от силимарин. Приема се перорално 1-3 с.л. или чрез храна, като може да се овкусяват салати и студени ястия. Без термична обработка. 
Нефилтрираното масло представлява съчетание от кюспе и масло от Бял трън.  Идеален продукт за профилактика. Има следи от силимарин. Приема се перорално 1-3 с.л. или чрез храна, като могат да се овкусяват салати и студени ястия. Без термична обработка.
Кюспето (брашно) от Бял трън има СИЛИМАРИН ( 4%) и е  за директна консумация, като може да се смесва и добавя към кисело млкяо, сок, нектар, мед и т.н. поради твърдостта му и леко горчив вкус.
Може да се използва за профилактика 1 с.л.. и предотвратяване на  проблеми с черен дроб и жлъчка 2 с.л. 
Таханът е комбинация от двата продукта: масло и брашно, като комбинира вкусовите и полезните им качества. Идеята дойде след дълго обмисляне как най-добре да бъдат консумирани продуктите ни така, че да носят ЗДРАВЕ. Както маслото и брашното от Бял трън, които предлагаме, и таханът е плод на затворения процес на производство – засяване, отглеждане, събиране на семената, до готовия продукт.
Таханът може да се консумира директно, да се добавя към закуска, в мюсли, сосове, смутита, да се съчетава с мед /разнообразие за закуска на деца върху филийка или върху резени плодове/, както и по всякакъв друг начин, който ви харесва и ви е вкусно!

Може би ниската цена Ви кара да се питате дали и качеството не е ниско? Не. Това никак не е случая. Нашата цена е такава, понеже, можем смело да заявим, че сме най-големите производители на Бял трън в България. Договорите, по които работим с фармацията ни позволяват да реализираме семе и кюспе, така, че да имаме достатъчно количество масло на българския пазар и да поддържаме достъпна цена.
Маслото, което стига до Вас е 100% чисто, студенопресовано масло от Бял трън. Не можем да си позволим да продаваме некачествен продукт, тъй като подлежим под строг контрол от страна на фармацията. Работим усърдно и се гордеем, че можем да продаваме на по "човешки" цени. :) 

Магарешки бодил е Onopordum acanthium. Бял трън е Silybum marianum. И двете произлизат от сем. Сложноцветни, и двете растения са едно-двугодишни. Състоянието на черният дроб и неговата дейност се повлияват единствено от Белият трън, поради съдържанието на активната съставка СИЛИМАРИН в семето на белият трън. Освен по свойства, се различават и на външен вид. Листната маса на Белият трън има бели нишки, които наподобяват "разлято мляко", а оттам идва и наименованието му на английки Milk Thistle (млечен трън). Листната маса на магарешкият бодил е изцяло зелена. 
 

Филтрираното масло може да се каже, че има следи от силимарин (0,15%)
Нефилтрираното масло е съчетание от масло и брашно. В него има силимарин (0,4%)
Брашно/кюспе е с най-високо съдържание на силимарин (4,1%)

Активната съставка силимарин, не е мастно разтворима и се съдържа предимно в брашното (кюспето). В маслото се съдържат мастно разтворими витамини и минерали, микро елементи и Омега 3, 6, 7 и 9.