Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Последно от блога

Рецепта: песто с Бял трън

Добавяйки Бял трън в храната си вие си набавяте значителна част от така важните за организма Омега 3,6,7 и 9 и витамин Е.

Какво по хубаво от вкусна храна, която ни носи здраве! 

Рецептата е класическа за домашно песто, с тази разлика, че ще добавим Бял трън вместо зехтин. 

Ще ви трябват:

  • босилек - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • кедрови ядки - 50 г запечени
  • чедър - 30 г сирене
  • масло от Бял трън - 100-150мл.
  • чесън - 2 скилидки стар
  • сол - 1 щипка

 

Листата от босилек измийте добре и хубаво ги подсушете.

Стрийте в хаванче чесъна. Постепенно добавяйте листата от босилек и хубаво ги стрийте.

Кедровите ядки запечете на сух тиган за кратко - около 3 минути. Сипете при основната смес и продължете счукването. Объркайте с настърганото сирене.

Подправете със сол на вкус. При непрекъснато счукване долейте зехтина на тънка струйка - трябва да се получи хомогенна смес.

Съхранявайте пестото в бурканче в хладилника.

/рецептата е от gotvach.bg, маслото от Бял трън е от нас smiley)