Ако искате да разнообразите менюто си с нещо вкусно и за разяждане преди основното ястие, а защо не и като лека закуска, ви предлагаме най-новата ни рецепта за разядка /дип/ с Масло от бял трън. Разядката е със запечени чери домати и сирена.
Продукти:
Няколко чери доматчета
200 г крема сирене (може и извара)
1/2 кофичка кисело мляко
200 г фета сирене
1 скилидка чесън
Сол, черен пипер
Магданоз
Много Масло от Бял трън!!!
Приготвяне:
Нареждаме измитите доматчета в тавичка, покрита с хартия за печене. Овкусяваме с пипер, сол и мазнина за готвене по избор. Запичаме 15-20 мин. или докато видите, че започват да се “пропукват”. Докато ги чакаме, слагаме сирената в купа, заедно с киселото мляко, стритата скилидка чесън, сол и черен пипер. Разбъркваме добре. Сервираме в купа като първо слагаме от сместа със сирена, отгоре нареждаме доматките и поръсваме с магданоз или копър. Накрая поливаме с Масло от бял трън и консумираме с удоволствие и в добра компания!